Het laatste

nieuws!

29 november 2018

eerste lening verstrekt door Innovatiefonds Noord-Holland

Persbericht Innovatiefonds Noord-Holland over financiering Scinvivo
Scinvivo een MedTech startup, gevestigd in Amsterdam, heeft een lening ontvangen van 300.000 euro van het Innovatiefonds Noord-Holland. Scinvivo gaat het geld gebruiken om een innovatie te realiseren in het verbeteren van blaaskankerdiagnostiek. Volgens Scinvivo kan de huidige diagnostiek verbeterd worden met nieuwe beeldvormingstechnieken.

Lees verder alt-text

27 november 2018

Veel media aandacht voor Inreda Diabetic

Inreda Diabetic directeur Robin Koops was onlangs te gast in het programma ‘Tijd voor Max’, dat geheel in het teken stond van Diabetes. Het bedrijf en de nieuw ontwikkelde kunstmatige alvleesklier krijgen veel aandacht in diverse media. U kunt via onderstaande link de televisie uitzending bekijken

Lees verder alt-text

13 november 2018

Kunstalvleesklier voor diabetici volgend jaar op de markt

Het heeft zo’n anderhalf decennium geduurd, maar volgend jaar is het dan zover: de officiële introductie van een kunstalvleesklier voor diabetici, ontwikkeld door Inreda Diabetic. Het apparaatje is bedoeld voor diabetespatiënten van wie de alvleesklier geen insuline meer aanmaakt. Dat is het geval bij diabetes type 1. De kunstalvleesklier is helemaal klaar, maar moet nog een certificaat krijgen. Als de laatste testfase positief uitvalt, wordt de uitvinding van suikerpatiënt Robin Koops (directeur Inreda Diabetic) in de herfst van 2019 op de markt gebracht.
Lees verder alt-text

12 november 2018

Amsterdams startupdorp wil opboksen tegen Eindhoven en Delft

Tien startups doen vanaf komende week mee aan een nieuwe editie van incubatorprogramma ACE Incubator in het Amsterdamse universitaire ‘startupdorp’ Startup Village. Met het dorp willen de oprichters een tegenwicht bieden aan startup-successen van de TU Delft en TU Eindhoven.

Lees verder alt-text

1 november 2018

Startup Project Pitch Finals gewonnen door Eventpay

Studenten van de Master Entrepreneurship hebben hun startup project gepitcht tijdens de Pitch Finals op 24 oktober. De studenten Joeri Stavleu, Pim Thijssen en Jekaterina Ivanova hebben met hun project EventPay een prijs gewonnen van €500,-, dat werd gesponsord door UvA Ventures.

Lees verder alt-text

18 oktober 2018

ACE is mede initiatiefnemer van incubator “Refugees Forward”

Refugees Forward is een incubator voor ondernemers die als vluchteling naar Nederland kwamen. De incubator (een stichting) werkt daarvoor samen met het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), Team Academy (een bacheloropleiding voor ondernemers) en Erasmus Centre for Entrepreneurship in Rotterdam. 

Lees verder alt-text

9 oktober 2018

Een bedrijf starten?

Het ACE Incubation Program leert je binnen 12 weken hoe je een innovatieve startup opzet. Op 12 november  begin je met een week vol workshops, gevolgd door 11 apart georganiseerde sessies en één-op-één coaching. Het programma is speciaal ontworpen voor studenten, onderzoekers en tech professionals. ACE workshops vinden plaats op Startup Village, een innovatieve broedplaats op het Amsterdam Science Park.

Aanmelden kan via www.ace-incubator.nl/apply of stuur een mail naar yulia@ace-incubator.nl voor vragen.

 

Lees verder alt-text

7 september 2018

Scale up Photanol BV to build demonstration plant at AkzoNobel site in Delfzijl

Photanol BV, Amsterdam, has closed a substantial new financing round to demonstrate its industrial capabilities to produce chemicals from CO2 and sunlight. The commitment of new shareholders GROEIfonds, Innovatiefonds Noord Nederland and Investeringsfonds Groningen, as well as the continued support of the Dutch Government and existing shareholders UvA Ventures Holding and Icos Capital allow for the construction of Photanol’s first demonstration plant in Delfzijl, the Netherlands. The plant is to be operational in 2020 at the site of its partner AkzoNobel Specialty Chemicals.

 

Lees verder alt-text

6 september 2018

UvA en Kohnstamm starten nieuw praktijkonderzoek voor onderwijs en schoolontwikkeling

Het Nationaal Regio-orgaan Onderwijsonderzoek (NRO) honoreert 7 projecten van onderwijswetenschappers die zich gaan richten op onderwijsvraagstukken rond burgerschap, leesproblemen, diversiteit, didactiek, taalproductie en minderjarige nieuwkomers. Het onderzoek zal concrete inzichten en producten voor de praktijk opleveren.

Lees verder alt-text

4 september 2018

Oefenweb.nl overgenomen door Prowise

Budel – Prowise B.V. maakt bekend dat het Oefenweb, aanbieder van adaptieve onderwijssoftware, overneemt. Met de bundeling van educatieve hard- en software-expertise versterkt Prowise haar producten en diensten voor alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs wereldwijd.

Lees verder alt-text

30 augustus 2018

Expansion capital for Confocal.nl provided by Value Creation Capital

Confocal.nl introduces  a new microscope based on RE-SCAN technology developed at the Swammerdam Institute for Life Sciences of the University of Amsterdam. This innovative technology converts a standard microscope into a super-resolution microscope for three-dimensional confocal imaging: the Re-scan Confocal Microscope (RCM).

Lees verder alt-text

23 augustus 2018

Innovatiefonds Noord-Holland opent de beurshandel

Van 20 augustus tot en met 24 augustus stond de gongceremonie op Beursplein 5 in het teken van de bedrijvigheid en het ondernemerschap in de verschillende regio’s in Nederland. De beurshandel werd op 22 augustus geopend door het Innovatiefonds Noord-Holland, dat werd opgericht door de provincie Noord-Holland, de holding bedrijven van de Universiteit van Amsterdam, het Amsterdam UMC en de Hogeschool van Amsterdam en Sanquin.

Lees verder alt-text

21 augustus 2018

schrijf je nu in voor het ACE Incubation Program

Een bedrijf starten?
Het ACE Incubation Program leert je binnen 12 weken hoe je een innovatieve startup opzet. Op 12 november begin je met een week vol workshops, gevolgd door 11 apart georganiseerde sessies en één-op-één coaching. Het programma is speciaal ontworpen voor studenten, onderzoekers en tech professionals. ACE workshops vinden plaats op Startup Village, een innovatieve broedplaats op het Amsterdam Science Park.
Aanmelden kan via www.ace-incubator.nl/apply of stuur een mail naar yulia@ace-incubator.nl voor vragen.

Lees verder alt-text

12 juli 2018

Sander Kluwer hands out ISHC-21 InCatT Lecture Award

InCatT has been one of the sponsors of the 21st International Symposium on Homogeneous Catalysis (ISHC-21) which was held at the Beurs van Berlage in Amsterdam (held from 8th – 13th of July 2018). Distinguished speakers from all over the world presented and discussed their latest research.During the conference, InCatTs CEO Dr. Sander Kluwer handed out the ISHC-21 InCatT Lecture Award  to Prof. Matthias Beller for his contributions to the application of homogeneous catalysis.

Lees verder alt-text

10 juli 2018

Innovatiefonds Noord-Holland gelanceerd

Op woensdag 4 juli j.l. vond de lancering plaats van het Innovatiefonds Noord-Holland. Het innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de Provincie Noord-Holland, en de holding bedrijven van de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum en Sanquin, met steun van Europa. Het fonds helpt startups vanuit de kennisinstellingen en MKB door het verstrekken van converteerbare leningen. Peter Krijnsen CEO van zowel UvA als AMC en HvA Ventures Holding BV: “door te investeren in dit fonds lossen we een bestaand financieringsprobleem op voor startende ondernemingen. Vanuit de kennisinstellingen creëren we een betere aansluiting op vervolgfinanciering en stimuleren we de samenwerking tussen deze startups en het bedrijfsleven”.

 

Het persbericht vindt u hieronder

Lees verder alt-text

7 juni 2018

online taalcursussen van UvA Talen

The Language Academy: online taalcursussen van UvA Talen

Onder de naam The Language Academy heeft UvA Talen een nieuw platform ontwikkeld waar cursisten online een nieuwe taal kunnen leren. The Language Academy biedt complete taaltrainingen in een dynamische, levendige leeromgeving.

 

Lees verder alt-text

22 mei 2018

Sprankelende lancering nieuwe uitblinker: Spark904

Op 9 mei vond de lancering plaats van onze nieuwe uitblinker: Spark904 BV. Oprichter van Spark904, Monalisa Goswami en Jan Overberg (CFO van UvA Ventures Holding BV) hieven het glas en proostten op een gezonde toekomst van het bedrijf. 

Lees verder alt-text

8 mei 2018

Enactus UvA doet verslag van Local Competition

Op vrijdag 4 mei is de jaarlijkse Local Competition van Enactus UvA gehouden. Dit jaar was het thema: Women in power. Lees wie er in de (door UvA Ventures Holding BV gesponsorde) prijzen zijn gevallen.

Lees verder alt-text

7 mei 2018

ACE Incubator nummer 1 van Nederland

Tijdschrift Emerce kwam vrijdag 4 mei met de Emerce100: de beste bedrijven in e-business 2018. In de categorie Incubators is de Amsterdamse universitair incubator ACE Incubator verkozen tot nummer 1 van Nederland.

Lees verder alt-text

26 april 2018

Meer aanbod op Startup Village door “uitbreiden met blockchain”

Startup Village op het Amsterdam Science Park verdubbelt voor het einde van het jaar in omvang. Een groot deel van de nieuwe containers is gereserveerd voor bedrijven die zich bezighouden met het thema blockchain. “Met een blockchainlab hopen we startups te verleiden hiernaartoe te komen”, vertelt Erik Boer, directeur van ACE Incubator, initiatiefnemer van het containerdorp. “Blockchain staat nog in de kinderschoenen, maar biedt veel kansen.”

Lees verder alt-text

26 april 2018

Lancering nationaal Innovation Center for AI

Wetenschap en bedrijfsleven in Nederland gaan samenwerken in een nationaal initiatief op het gebied van artificiële intelligentie. Donderdag 26 april wordt het Innovation Center for Atrificial Intelligence (ICAI) op het Amsterdam Science Park gelanceerd. Het eerste lab binnen ICAI is een samenwerking met Ahold Delhaize.

Lees verder alt-text

24 april 2018

Leren programmeren in Rekentuin

Nieuw in Rekentuin (Oefenweb.nl BV): Leren programmeren! 

Kinderen leren programmeren ingewikkeld? Met Codetaal in Rekentuin is het letterlijk en figuurlijk kinderspel!

Lees verder alt-text

9 april 2018

Startups selected for the 11th ACE incubation program

On April 9, ACE Incubator kicked off the #11th edition of the ACE Incubation Program with a fresh batch of startups! A total number of 20 participants, representing ten teams, arrived at Startup Village on Monday to start their three month startup journey with a one-week intensive Bootcamp program. 

Lees verder alt-text

31 maart 2018

Nieuwe deelneming: Kepler Vision Technologies BV

CEO Harro Stokman, UvA Ventures en drie andere investeerders stoppen € 1,7 miljoen in Kepler Vision Technologies. Het kapitaal wordt gebruikt voor de ontwikkeling van computer vision en machine learning. Kepler maakt daarmee “body language recognition” mogelijk in video’s.

Lees verder alt-text

1 februari 2018

Beste Student Startup 2018 van de Minor Entrepreneurship

Op 1 februari j.l. won startup FirstFloor deze mooie prijs.

FirstFloor is bezig met een automatisch computersysteem waarin je zelf componenten kunt verslepen en plaatsen, zodat je een eigen platform kan bouwen. ‘Met ons idee willen we anderen helpen om van hun bedrijf een groot succes te maken’, vervolgt Floor. ‘Het is heel divers werk, omdat elk bedrijf zijn eigen idee heeft. Dit maakt het erg leuk om met verschillende bedrijven samen te werken.’

Lees verder alt-text
UvA Ventures Holding (route)020 4210001info@uvaventures.nl
AMC Ventures Holding (route)020 4210001info@amcventuresholding.nl
HvA Ventures Holding (route)020 4210001info@hvaventures.nl