Het laatste

nieuws!

14 oktober 2019

nieuwe AMC Ventures deelneming: Quantib-U

Quantib, leader in Medical Imaging AI solutions, and Amsterdam UMC announce their partnership to develop and validate AI software in a joint venture with University Medical Center Utrecht, named Quantib-U. As part of the deal, Amsterdam UMC will provide access to data and allocate one of its top AI Medical Imaging scientists to projects within Quantib-U on a part-time basis. Quantib is now backed by the three largest radiology practices* of The Netherlands together providing unique insights into new use cases, broad data access and user feedback in a multi-center setting.

Lees verder alt-text

30 september 2019

Confocal.nl ontvangt lening van Innovatiefonds NH

Confocal.nl B.V. heeft een converteerbare lening van €255.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Deze lening stelt Confocal.nl in staat om een snellere digitale microscoop te ontwikkelen met hoge 3D resolutie. De oplossing zal onder meer gebruikt gaan worden bij onderzoek van (levende) cellen en weefsels.

Lees verder alt-text

26 september 2019

Inreda Diabetic winnaar Nationale Iconen 2019

24 september 2019 – Inreda Diabetic is bekroond tot Nationaal Icoon voor de ontwikkeling van een kunstmatige alvleesklier voor diabetespatiënten. Maandag 23 september jl. heeft staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer de winnaars bekendgemaakt tijdens een live uitzending van De Wereld Draait Door.

Lees verder alt-text

12 september 2019

Innovatiefonds viert 1-jarig bestaan

In het eerste jaar van haar bestaan heeft het Innovatiefonds Noord-Holland 13 leningen versterkt aan ondernemers in de Provincie Noord-Holland voor een totaal bedrag van 3,5 miljoen euro.
Bij 10 van deze 13 leningen hebben andere investeerders in totaal 6,5 miljoen euro geïnvesteerd.

Lees verder alt-text

15 augustus 2019

Plantics ontvangt Europese subsidie

5 Nederlandse bedrijven, waaronder Plantics, zijn met hun innovaties geselecteerd voor de tweede call van 2019 van het mkb (SME) instrument (fase 2) van Horizon 2020. De scale-ups krijgen gezamenlijk net iets meer dan €10 miljoen aan Europese subsidie. Dit geeft hen de kans hun bedrijf op te schalen en hun innovatieve producten uit te rollen in Europese of wereldwijde markten.

Lees verder alt-text

6 augustus 2019

Equinix verhoogt investering in Startup Village

Equinix verlengt het sponsorcontract met het Amsterdamse Startup Village tot 2025. Deze broedplaats van meer dan zestig innovatieve startups ligt vlak naast Internet Business Exchange (IBX) locaties van Equinix: datacenters AM3 en AM4. Equinix was een van de eerste sponsoren van Startup Village in 2017. Het nieuwe contract zorgt ervoor dat Equinix en Startup Village de krachten gaan bundelen met gezamenlijke marketingactiviteiten voor startups en gerelateerde doelgroepen.

Lees verder alt-text

9 juli 2019

Photanol geselecteerd als Technology Pioneer 2019!

Wij zijn enorm trots om te vermelden dat onze deelneming Photanol door het World Economic Forum geselecteerd is als Technology Pioneer 2019!  Om de volledige lijst van bedrijven te zien en het inspirerende werk dat zij allemaal doen, volgt u onderstaande link

Lees verder alt-text

28 mei 2019

UvA minds trots op dubbelpromotie

Op 10 mei j.l. zijn twee onderzoekers (PhD’s) van de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op onderzoeken die de afgelopen 5 jaar voornamelijk bij UvA minds uitgevoerd zijn. Mede dankzij de grote bereidwilligheid van ouders, kinderen, jongeren, therapeuten, trainers, studenten, stagiaires en eigenlijk het hele team van UvA minds, zijn deze beide projecten tot een prachtig einde gekomen. Renee Meppelinks proefschrift (ADHD: Medication or Meditation?) gaat over een randomized controlled trial waarin kinderen met ADHD, en hun ouders, gerandomiseerd werden over een behandeling met medicatie of een mindfulness training.

Lees verder alt-text

27 mei 2019

Inreda Diabetic genomineerd als finalist Nationale Iconen

Inreda Diabetic is een van de tien innovatieve technologieën die is genomineerd als finalist voor de verkiezing van de nieuwe Nationale Iconen. Het gaat om Nederlandse oplossingen voor wereldwijde vraagstukken op het gebied van gezondheid, energie, digitalisering, circulaire materialen en mobiliteit. Het kabinet maakt in september bekend wie de uiteindelijke winnaars zijn.

Lees verder alt-text

27 mei 2019

Sonarski BV ontvangt lening van Innovatiefonds Noord-Holland

Sonarski B.V., een startup gevestigd in Haarlem, heeft een converteerbare lening van € 297.716 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Met deze financiering ontwikkelt het bedrijf een oplossing waarmee hoge resolutie onderwaterbeelden kunnen worden gemaakt; als het ware Google Streetview, maar dan onder water. Het systeem gaat onder meer ingezet worden bij de inspectie van kademuren en het detecteren van vervuiling in Amsterdam en Haarlem.

Lees verder alt-text

16 mei 2019

Confocal.nl één van de winnaars Academic Startup Competition!

Dinsdag 14 mei 2019 heeft de jury van de Academic Startup Competition uit 28 door universiteiten genomineerde startups, tien winnaars bekendgemaakt. In bijzijn van staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer werden de winnaars op basis van hun pitch door een vakjury gekozenConfocal.nl is één van de winnaars en komt voort uit het FNWI Swammerdam Instituut of Life Sciences van de UvA waar Erik Manders in 2016 Confocal.nl oprichtte. Confocal.nl is een doorbraak in de confocale microscopie techniek.

Lees verder alt-text

16 mei 2019

Kepler Vision Technologies één van de winnaars Academic Startup Competition!

Dinsdag 14 mei 2019 heeft de jury van de Academic Startup Competition uit 28 door universiteiten genomineerde startups, tien winnaars bekendgemaakt. In bijzijn van staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer werden de winnaars op basis van hun pitch door een vakjury gekozen. Een van de winnaars is Kepler Vision Technologies ,opgericht door Harro Stokman en ontstaan vanuit het FNWI Instituut voor Informatica aan de UvA. Het bedrijf ontwikkelt computer vision en machine learning technologie waarmee “body language recognition” in video’s mogelijk is.

Lees verder alt-text

7 mei 2019

benoeming directielid UvA Ventures Holding BV

Met ingang van 1 september a.s. zal de directie van UvA Ventures Holding worden uitgebreid met een tweede directielid. Met de aanstelling van de heer drs. Rudi Rust als financieel directeur wordt het team van UvA Ventures verbreed naar een tweehoofdige directie. Deze uitbreiding is wenselijk nu UvA Ventures groeit in het aantal deelnemingen en de aandacht voor innovatie bij de Universiteit van Amsterdam is toegenomen. De financieel directeur wordt statutair benoemd en zal daarmee samen met de algemeen directeur Peter Krijnsen (directeur van UvA Ventures Holding sinds augustus 2013) verantwoordelijk worden voor het door UvA Ventures Holding gevoerde beleid. 

Lees verder alt-text

7 mei 2019

Inreda Diabetic in de Volkskrant

Mooi artikel in de Volkskrant over Robin Koops, de man die zijn eigen diabetespomp ontwierp.

 

Lees verder alt-text

14 januari 2019

Een bedrijf starten in 2019?

Het ACE Incubation Program leert je binnen 12 weken hoe je een innovatieve startup opzet. Op 1 april 2019 begin je met een week vol workshops, gevolgd door 11 apart georganiseerde sessies en één-op-één coaching. We trappen af met een Bootcamp van één week met SILICON VALLEY expert Gigi Wang.Het programma is speciaal ontworpen voor master studenten & onderzoekers. ACE heeft alle middelen om jou te helpen je tech/science bedrijf te starten. ACE workshops vinden plaats op Startup Village, een innovatieve broedplaats op het Amsterdam Science Park. Aanmelden kan via www.ace-incubator.nl/apply of stuur een mail naar liza@ace-incubator.nl voor vragen óf als je een keer wilt langskomen voor een kennismakingsgesprek.

Lees verder alt-text

18 december 2018

Nieuwe overeenkomst tussen Amsterdamse universiteiten om samen te bouwen aan ondernemerschapsprogramma’s

Amsterdamse universiteiten hebben een nieuw samenwerkingsverband opgezet om studenten en onderzoekers te helpen bij het opstarten van hun eigen bedrijf. Op 17 december tekenden UvA, VU, HvA en Amsterdam UMC een overeenkomst met universitaire incubator ACE om gezamenlijk spin-off bedrijven te ondersteunen. In de afgelopen vijf jaar begeleidde ACE meer dan 150 startups van Amsterdamse universiteiten maar is nog steeds een grote hoeveelheid aan verborgen kansen. Duizenden onderzoekers werken dagelijks aan wetenschappelijke innovaties en baanbrekende

Lees verder alt-text

18 december 2018

Jaarbericht 2017-2018 is uit!

UvA Ventures Holding BV heeft afgelopen week het jaarbericht 2017-2018 uitgebracht. U kunt het bericht lezen op onze website, klik hier

Lees verder alt-text

18 december 2018

Software herkent lichaamstaal in video

In zijn oratie over video-intelligentie gaf Cees Snoek, hoogleraar Intelligent Sensory Information Systems aan de UvA, op vrijdag 14 december een preview van software die lichaamstaal kan herkennen in bewegend beeld. De software, ontwikkeld door UvA-spin-off Kepler Vision Technology BV, ‘bekijkt’ video’s en herkent de lichaamstaal, lichaamshoudingen en bewegingen van mensen.

Lees verder alt-text

29 november 2018

Eerste lening verstrekt door Innovatiefonds Noord-Holland

Persbericht Innovatiefonds Noord-Holland over financiering Scinvivo
Scinvivo een MedTech startup, gevestigd in Amsterdam, heeft een lening ontvangen van 300.000 euro van het Innovatiefonds Noord-Holland. Scinvivo gaat het geld gebruiken om een innovatie te realiseren in het verbeteren van blaaskankerdiagnostiek. Volgens Scinvivo kan de huidige diagnostiek verbeterd worden met nieuwe beeldvormingstechnieken.

Lees verder alt-text

27 november 2018

Veel media aandacht voor Inreda Diabetic

Inreda Diabetic directeur Robin Koops was onlangs te gast in het programma ‘Tijd voor Max’, dat geheel in het teken stond van Diabetes. Het bedrijf en de nieuw ontwikkelde kunstmatige alvleesklier krijgen veel aandacht in diverse media. U kunt via onderstaande link de televisie uitzending bekijken

Lees verder alt-text

13 november 2018

Kunstalvleesklier voor diabetici volgend jaar op de markt

Het heeft zo’n anderhalf decennium geduurd, maar volgend jaar is het dan zover: de officiële introductie van een kunstalvleesklier voor diabetici, ontwikkeld door Inreda Diabetic. Het apparaatje is bedoeld voor diabetespatiënten van wie de alvleesklier geen insuline meer aanmaakt. Dat is het geval bij diabetes type 1. De kunstalvleesklier is helemaal klaar, maar moet nog een certificaat krijgen. Als de laatste testfase positief uitvalt, wordt de uitvinding van suikerpatiënt Robin Koops (directeur Inreda Diabetic) in de herfst van 2019 op de markt gebracht.
Lees verder alt-text

12 november 2018

Amsterdams startupdorp wil opboksen tegen Eindhoven en Delft

Tien startups doen vanaf komende week mee aan een nieuwe editie van incubatorprogramma ACE Incubator in het Amsterdamse universitaire ‘startupdorp’ Startup Village. Met het dorp willen de oprichters een tegenwicht bieden aan startup-successen van de TU Delft en TU Eindhoven.

Lees verder alt-text

1 november 2018

Startup Project Pitch Finals gewonnen door Eventpay

Studenten van de Master Entrepreneurship hebben hun startup project gepitcht tijdens de Pitch Finals op 24 oktober. De studenten Joeri Stavleu, Pim Thijssen en Jekaterina Ivanova hebben met hun project EventPay een prijs gewonnen van €500,-, dat werd gesponsord door UvA Ventures.

Lees verder alt-text

18 oktober 2018

ACE is mede initiatiefnemer van incubator “Refugees Forward”

Refugees Forward is een incubator voor ondernemers die als vluchteling naar Nederland kwamen. De incubator (een stichting) werkt daarvoor samen met het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), Team Academy (een bacheloropleiding voor ondernemers) en Erasmus Centre for Entrepreneurship in Rotterdam. 

Lees verder alt-text

9 oktober 2018

Een bedrijf starten?

Het ACE Incubation Program leert je binnen 12 weken hoe je een innovatieve startup opzet. Op 12 november  begin je met een week vol workshops, gevolgd door 11 apart georganiseerde sessies en één-op-één coaching. Het programma is speciaal ontworpen voor studenten, onderzoekers en tech professionals. ACE workshops vinden plaats op Startup Village, een innovatieve broedplaats op het Amsterdam Science Park.

Aanmelden kan via www.ace-incubator.nl/apply of stuur een mail naar yulia@ace-incubator.nl voor vragen.

 

Lees verder alt-text

7 september 2018

Scale up Photanol BV to build demonstration plant at AkzoNobel site in Delfzijl

Photanol BV, Amsterdam, has closed a substantial new financing round to demonstrate its industrial capabilities to produce chemicals from CO2 and sunlight. The commitment of new shareholders GROEIfonds, Innovatiefonds Noord Nederland and Investeringsfonds Groningen, as well as the continued support of the Dutch Government and existing shareholders UvA Ventures Holding and Icos Capital allow for the construction of Photanol’s first demonstration plant in Delfzijl, the Netherlands. The plant is to be operational in 2020 at the site of its partner AkzoNobel Specialty Chemicals.

 

Lees verder alt-text

6 september 2018

UvA en Kohnstamm starten nieuw praktijkonderzoek voor onderwijs en schoolontwikkeling

Het Nationaal Regio-orgaan Onderwijsonderzoek (NRO) honoreert 7 projecten van onderwijswetenschappers die zich gaan richten op onderwijsvraagstukken rond burgerschap, leesproblemen, diversiteit, didactiek, taalproductie en minderjarige nieuwkomers. Het onderzoek zal concrete inzichten en producten voor de praktijk opleveren.

Lees verder alt-text

4 september 2018

Oefenweb.nl overgenomen door Prowise

Budel – Prowise B.V. maakt bekend dat het Oefenweb, aanbieder van adaptieve onderwijssoftware, overneemt. Met de bundeling van educatieve hard- en software-expertise versterkt Prowise haar producten en diensten voor alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs wereldwijd.

Lees verder alt-text

30 augustus 2018

Expansion capital for Confocal.nl provided by Value Creation Capital

Confocal.nl introduces  a new microscope based on RE-SCAN technology developed at the Swammerdam Institute for Life Sciences of the University of Amsterdam. This innovative technology converts a standard microscope into a super-resolution microscope for three-dimensional confocal imaging: the Re-scan Confocal Microscope (RCM).

Lees verder alt-text

23 augustus 2018

Innovatiefonds Noord-Holland opent de beurshandel

Van 20 augustus tot en met 24 augustus stond de gongceremonie op Beursplein 5 in het teken van de bedrijvigheid en het ondernemerschap in de verschillende regio’s in Nederland. De beurshandel werd op 22 augustus geopend door het Innovatiefonds Noord-Holland, dat werd opgericht door de provincie Noord-Holland, de holding bedrijven van de Universiteit van Amsterdam, het Amsterdam UMC en de Hogeschool van Amsterdam en Sanquin.

Lees verder alt-text

21 augustus 2018

schrijf je nu in voor het ACE Incubation Program

Een bedrijf starten?
Het ACE Incubation Program leert je binnen 12 weken hoe je een innovatieve startup opzet. Op 12 november begin je met een week vol workshops, gevolgd door 11 apart georganiseerde sessies en één-op-één coaching. Het programma is speciaal ontworpen voor studenten, onderzoekers en tech professionals. ACE workshops vinden plaats op Startup Village, een innovatieve broedplaats op het Amsterdam Science Park.
Aanmelden kan via www.ace-incubator.nl/apply of stuur een mail naar yulia@ace-incubator.nl voor vragen.

Lees verder alt-text

12 juli 2018

Sander Kluwer hands out ISHC-21 InCatT Lecture Award

InCatT has been one of the sponsors of the 21st International Symposium on Homogeneous Catalysis (ISHC-21) which was held at the Beurs van Berlage in Amsterdam (held from 8th – 13th of July 2018). Distinguished speakers from all over the world presented and discussed their latest research.During the conference, InCatTs CEO Dr. Sander Kluwer handed out the ISHC-21 InCatT Lecture Award  to Prof. Matthias Beller for his contributions to the application of homogeneous catalysis.

Lees verder alt-text

10 juli 2018

Innovatiefonds Noord-Holland gelanceerd

Op woensdag 4 juli j.l. vond de lancering plaats van het Innovatiefonds Noord-Holland. Het innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de Provincie Noord-Holland, en de holding bedrijven van de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum en Sanquin, met steun van Europa. Het fonds helpt startups vanuit de kennisinstellingen en MKB door het verstrekken van converteerbare leningen. Peter Krijnsen CEO van zowel UvA als AMC en HvA Ventures Holding BV: “door te investeren in dit fonds lossen we een bestaand financieringsprobleem op voor startende ondernemingen. Vanuit de kennisinstellingen creëren we een betere aansluiting op vervolgfinanciering en stimuleren we de samenwerking tussen deze startups en het bedrijfsleven”.

 

Het persbericht vindt u hieronder

Lees verder alt-text

7 juni 2018

online taalcursussen van UvA Talen

The Language Academy: online taalcursussen van UvA Talen

Onder de naam The Language Academy heeft UvA Talen een nieuw platform ontwikkeld waar cursisten online een nieuwe taal kunnen leren. The Language Academy biedt complete taaltrainingen in een dynamische, levendige leeromgeving.

 

Lees verder alt-text

22 mei 2018

Sprankelende lancering nieuwe uitblinker: Spark904

Op 9 mei vond de lancering plaats van onze nieuwe uitblinker: Spark904 BV. Oprichter van Spark904, Monalisa Goswami en Jan Overberg (CFO van UvA Ventures Holding BV) hieven het glas en proostten op een gezonde toekomst van het bedrijf. 

Lees verder alt-text

8 mei 2018

Enactus UvA doet verslag van Local Competition

Op vrijdag 4 mei is de jaarlijkse Local Competition van Enactus UvA gehouden. Dit jaar was het thema: Women in power. Lees wie er in de (door UvA Ventures Holding BV gesponsorde) prijzen zijn gevallen.

Lees verder alt-text

7 mei 2018

ACE Incubator nummer 1 van Nederland

Tijdschrift Emerce kwam vrijdag 4 mei met de Emerce100: de beste bedrijven in e-business 2018. In de categorie Incubators is de Amsterdamse universitair incubator ACE Incubator verkozen tot nummer 1 van Nederland.

Lees verder alt-text

26 april 2018

Meer aanbod op Startup Village door “uitbreiden met blockchain”

Startup Village op het Amsterdam Science Park verdubbelt voor het einde van het jaar in omvang. Een groot deel van de nieuwe containers is gereserveerd voor bedrijven die zich bezighouden met het thema blockchain. “Met een blockchainlab hopen we startups te verleiden hiernaartoe te komen”, vertelt Erik Boer, directeur van ACE Incubator, initiatiefnemer van het containerdorp. “Blockchain staat nog in de kinderschoenen, maar biedt veel kansen.”

Lees verder alt-text

26 april 2018

Lancering nationaal Innovation Center for AI

Wetenschap en bedrijfsleven in Nederland gaan samenwerken in een nationaal initiatief op het gebied van artificiële intelligentie. Donderdag 26 april wordt het Innovation Center for Atrificial Intelligence (ICAI) op het Amsterdam Science Park gelanceerd. Het eerste lab binnen ICAI is een samenwerking met Ahold Delhaize.

Lees verder alt-text

24 april 2018

Leren programmeren in Rekentuin

Nieuw in Rekentuin (Oefenweb.nl BV): Leren programmeren! 

Kinderen leren programmeren ingewikkeld? Met Codetaal in Rekentuin is het letterlijk en figuurlijk kinderspel!

Lees verder alt-text

9 april 2018

Startups selected for the 11th ACE incubation program

On April 9, ACE Incubator kicked off the #11th edition of the ACE Incubation Program with a fresh batch of startups! A total number of 20 participants, representing ten teams, arrived at Startup Village on Monday to start their three month startup journey with a one-week intensive Bootcamp program. 

Lees verder alt-text

31 maart 2018

Nieuwe deelneming: Kepler Vision Technologies BV

CEO Harro Stokman, UvA Ventures en drie andere investeerders stoppen € 1,7 miljoen in Kepler Vision Technologies. Het kapitaal wordt gebruikt voor de ontwikkeling van computer vision en machine learning. Kepler maakt daarmee “body language recognition” mogelijk in video’s.

Lees verder alt-text

1 februari 2018

Beste Student Startup 2018 van de Minor Entrepreneurship

Op 1 februari j.l. won startup FirstFloor deze mooie prijs.

FirstFloor is bezig met een automatisch computersysteem waarin je zelf componenten kunt verslepen en plaatsen, zodat je een eigen platform kan bouwen. ‘Met ons idee willen we anderen helpen om van hun bedrijf een groot succes te maken’, vervolgt Floor. ‘Het is heel divers werk, omdat elk bedrijf zijn eigen idee heeft. Dit maakt het erg leuk om met verschillende bedrijven samen te werken.’

Lees verder alt-text
UvA Ventures Holding (route)020 4210001info@uvaventures.nl
AMC Ventures Holding (route)020 4210001info@amcventuresholding.nl
HvA Ventures Holding (route)020 4210001info@hvaventures.nl