02 november 2020

Nieuwe directeur Startup Village: Femmie Geradts

————————————– PERSBERICHT ————————————–

Nieuwe directeur Startup Village

Femmie Geradts treedt per 1 november a.s. aan als nieuwe directeur bij Startup Village, een initiatief van UvA Ventures Holding, het Amsterdam Science Park en ACE Incubator. Zij volgt hiermee Erik Boer op die in de afgelopen 3 jaar Startup Village succesvol heeft neergezet als iconische plek op het Amsterdam Science Park .

Startup Village is de innovatie hub voor Amsterdam waar (Science based) startups worden gefaciliteerd in locatie, co-working spaces en event studios. Er huist een sterke community van 35 startups, met een totaal van 350 werkplekken.

Daarmee is een mooie basis gelegd voor Femmie om te kapitaliseren op het ecosysteem. De focus ligt hierbij enerzijds op het versterken van de samenwerking met de Amsterdamse kennisinstellingen en overheidsorganisaties en anderzijds op het verder uitbouwen van partnerships met business partners en corporates.

Femmie Geradts, directeur Startup Village:
“Ik geloof heilig in de synergie tussen deze verschillende partijen. Voor onze startups is het belangrijk dat zij meer krijgen dan “een gehuurde stoel en tafel” en dat zij nog meer gaan profiteren van het netwerk van Startup Village. Daarnaast zullen we met kennisinstellingen, corporates en business partners samenwerken op maatschappelijke thema’s als zorg en veiligheid en technologische kennisdomeinen als AI en Blockchain.”

Startup Village heeft momenteel sponsorsamenwerkingen lopen met o.a. Data Center Equinix, software producent Info Support, financiële dienstverlener MoneYou en de Amsterdam Business School. Het zal voor corporates steeds belangrijker worden zich te binden aan initiatieven als Startup Village om ondernemerschap te bevorderen maar ook om in contact te komen met de startups die een rol gaan spelen in hun keten en proposities.

Peter Krijnsen, CEO UvA Ventures Holding:
“Femmie’s achtergrond bij grote corporates en als ondernemer geeft ons het vertrouwen dat zij beide werelden begrijpt en samen laat komen bij Startup Village. Dankzij de sterke basis die is gelegd door Erik Boer is Startup Village klaar voor de volgende fase. Er is veel potentie om Startup Village nog verder uit te bouwen tot dé innovatieve hotspot van Amsterdam.”

Zie de website www.startupvillage.nl voor meer informatie.

=======================================================